...Assalamualaikum Selamat datang ke blog ini | baca | share | follow | komen | pandangan | enjoy | thanks for visit | goodbye...

Saturday, February 16, 2013

Quotes of my Soul

Aku seorang yang suka berkongsi tentang apa yang hadir didalam fikiran aku untuk aku menuliskannya kedalam blog ini . Dan aku juga minat buat kata kata yang memberi maksud tersendiri apa yang aku rasa apa aku lihat apa aku dengar dan apa yang aku fahami . Kadang kadang juga aku mengolahkan kata kata yang ada menjadi satu kata kata yang lain ( ada yang petikan copy paste je ) tapi tak semua okey :)

Mari aku ingin mengingat kembali petikan yang aku ciptakan dalam sanubari dengan jiwa aku :)

 sometimes we always hope what a begin will be end with happiness tears   
 Maaf adalah kata yang paling mudah jika kita berada dalam kesilapan . Pemaaf adalah  jalan terbaik apabila seseorang itu mengaku kesalahan .dan berterima kasih adalah kata yang paling tepat bila kita menghargai seseorang itu 
 jangan melihat orang lain untuk menjadi sepertinya dan melihatlah kelemahan yang ada pada diri sendiri untuk membandingkan dengan orang lain ... be yourself .. 
 if your can be know my soul , how will you know my word ... 
 kadang kadang orang tak pernah memahami apa yang dibuat semata mata untuk mengertikannya ... 
 don't regret if i can't follow your life but i must believe myself i can do it for my life .. "/ 
 If I can smile my world , if hope my happiness never be end .. 
 Hargailah peluang yang ada didepan mata dan berharaplah peluang itu bermakna dan bukan sekadar peluang untuk sekali lagi diberi ... : ] 
 Lupakan dan biarkan ianya terus berlalu dan jangan cuba memandangi kebelakang tapi jika ianya ingin kembali berikan sahaja peluang yang ada :) 
 Kadang kadang kita terlalu menyukainya tapi kita sukar nak menyatakan , hanya kerana itu kita terlepas pada yang terdahulu menyukainya ... 
 " Rain is hunting you when sadness but rainbow make you happiness when you need it for your life " ... 
 Cinta ibarat macam drama , hari hari kita lalui pelbagai episod sama ada suka mahupun duka .. 
 Kalaulah airmata tu bernilai dia akan nangis sepuas puasnya supaya dia dapat menebus kesilapannya tapi sayang tak akan ternilai bila ianya sudah tiada .. 
 Untuk apa nak bercerita kalau tidak untuk mendengari dan untuk apa nak memahami kalau tidak untuk mengerti ~ 
 Word by word and step by step i do slowly for focus right way ..... 
 Saya taknak ianya berulang kembali . Saya harap mereka paham situasi itu :) if I put you in my heart .. 
 Kenapa semalam kita tak seindah esok lusa dan kenapa esok tak seindah semalam yang kita impikan ? 
 Suatu hati nanti jangan ditanya kenapa perpisahan harus terjadi disebabkan pertemuan yang seketika . 
 Bring me a new colour can make my life is colourful :) 
 Don't cry because it's over, smile because it happened ~
Ini jela yang mampu aku selongkar balik pada fb dan twitter aku .. sebenarnya banyak lagi tapi macam dah hilang je ...

#ShahfiqNizam
#ApiityangComeL
Pandangan?

6 ulasan:

cik kaki ketawe said...

aku suka all those words...terima kasih =)

ShahfiqSharuddin's said...

sama sama .. hanya perkataan bisa mengerti sesebuah perasaan kan ... : )

∆LΣΣY∆ M∆IS∆Я∆ said...

nice entry ..

ShahfiqSharuddin's said...

thanks :)

cik kaki ketawe said...

yup..betull..perkataan itu lebih mudah difahami daripada nak diluahkan dengan kata-kata... sebab bila kita berkata-kata belum tentu ada yang mahu mendengarnya dan menjadi pendengar setia....

ShahfiqSharuddin's said...

tahu takpe . :D that true CKK

    Popular Posts

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Categories