...Assalamualaikum Selamat datang ke blog ini | baca | share | follow | komen | pandangan | enjoy | thanks for visit | goodbye...

Sunday, February 10, 2013

Apit penulisnya


Bagaimana aku mampu memberitahu apa yang aku rasa pada dunia ini . Setiap hari aku cuba cipta satu kata kata yang boleh mengambarkan apa yang aku rasa dalam hati aku sendiri . Apa yang berlaku dihadapan aku dan apa yang berlaku dibelakangi aku sendiri . Aku bukan seorang yang terlalu sempurna dimata mata manusia yang melihat aku . Aku hanya seorang yang mampu menjadi diri aku sendiri dan aku mengatakan aku tidak boleh menjadi seseorang yang terlalu terbaik disudut mata mata manusia . Setiap hari juga aku cuba memperbaharui cara aku dan sikap aku supaya aku lebih baik daripada aku yang semalam .

Kenapa perasaan itu kadang kadang suka menipu orang lain daripada memberitahu apa yang sebenarnya yang dirasai . Tak semua senyum itu selalunya gembira dan tak juga gembira itu tiada selit satu kesedihan . Kadang kadang semuanya dalam kepuraan . Tapi ada juga orang yang tahu akan perasaan yang kita sembunyikan disebabkan orang itu mempunyai rasa ingin tahu apa yang kita rasa . Pada masa itu kita kan mempercayainya dan berkongsi cerita dengannya dan berharap dia akan membantu menghidupkan suasana baru .
Kadang kadang terlalu ingin menyampaikan sesuatu , tapi hati itu menyatakan kesukaran .
#Bilaapitmenulisceritaini




Pandangan?

8 ulasan:

cik kaki ketawe said...

syafiq ko tahu..kekadang aku terfikir ada ke orang yg boleh memahami aku selain dr keluarga aku? bila kita cuba jd diri sendiri kenapa ye ada juga org yg tak boleh trima...susahkan org nak faham kita...entry ko kali ni syafiq kena pulak dengan jiwa kacau aku ni...hoho..sampai bila ye kita kena pura2 okey but inside hancur...tak ada ke yg nak cuba memahami sbgai kawan dan ambil berat secara ikhlas...

sorie capik..aku komen melebar pulak...sedih ni...tu pasal aku campak kat blog ko ni...

ShahfiqSharuddin's said...

tu masalanya kan .. takpe aku ade aku memahamkannya .. susah kita nak cari semua tu just menunggu dan berdoa hadirnya seorang yang mampu temani dan memahami kita okey :)

tak kisah pun aku lagi suka ade juga pandangan dari pihak lain :)

cik kaki ketawe said...

syafiq kalau ko down ko buat apa ye selain dr berdoa pada Allah? err,patut ke kita menangis bila kita sedih? asal aku rasa sedih sangat..tp knpa air mata aku tak mau jugak keluar...

ShahfiqSharuddin's said...

selain berdoa kita tersenyum lah atau kita luahkan cerita kita pada sesiapa pada blog ke . apa apa kita jgn sedih itu lagi buat kita terus kecundang .. just teguh berdiri sudah la . stop it now ! untuk seketika je kita menangis lepas tu kita senyum dan tertwalah

cik kaki ketawe said...

thanks a lot kawan... aku tak tahu nak cakap apa..but thanks 4 ur support bro..aku hargai nasihat ko.. =)

ShahfiqSharuddin's said...

perkara kecil saja .. aku tolong ko nnty ko tolong aku pula kan :)

cik kaki ketawe said...

insyaAllah sapik..terima kasih..again =) aku akan cuba bantu ko apa yg aku mampu bila ko perlukan pertolongan sapik...

ShahfiqSharuddin's said...

okay :) most welcome

    Popular Posts

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Categories