...Assalamualaikum Selamat datang ke blog ini | baca | share | follow | komen | pandangan | enjoy | thanks for visit | goodbye...

Saturday, October 15, 2011

ipoh mari tada sombong

 13 oktober aku rancang dengan kawan kawan nak g Stadium perak misi utama nak sorak Perak supaya dapat masuk separuh akhir wooaaahh :) yang pergi nya aku , mior , azim , duan  dan wan semua set pakai baju kuning......

14 oktober...set lagi...semua jadi pergi..sebelum pergi cikgu mior buat kelas tambahan..sorak sorak juga kelas kelas juga...itu wajib.sebelum pergi kelas aq cakap kat deme bawa lah baju Perak.lepas kelas terus je pergi...semangat nie....

sambung lagi(*) - Jadi masa kat kelas cikgu bagi tiga soalan dan bincang sebab cikgu pun nak pergi juga haha..kelas dari pukul 3 sampai 5 30 kejap je....dah pukul 5 30 kami pun bertolak lah.tapi kena ambik wan dulu..

* - semangat punya semangat kata kan.wan ajak aku dan membe lain beli bendera perak.jadi kami cari la kedai rahmat beli lah dua bendera perak..letak kat kereta.best nya.semua org tengok anak perak.!!

* - Kami bertolak ke stadium dari S.I ke ipoh jam 6 ptg.Memang ramai kowt org perak pergi..bawa bendera nya pun ada juga.Jalan jangan cakap lah memang sesak.Tapi leka tak leka juga ada juga kemalangan berlaku budak jatuh motosikal(kawan mior katanya) tapi masa tak mencukupi terpaksa lah terus jelah perjalanan.kalo ada lama dah berhenti tolong apa patut.
kecian rasa nya....Tgk moto dia hancur.Seluar koyak..mesty sakit...sebaik kami selamat je.alhamdulliah.....

* - sampai ke Ipoh dalam kul 7 30 woww..memng tak sngka lahh penuh dan sesak..Polis pun terpaksa hendal traffic light.Nak cari parking tu bapak susah nya..lenguh lutut asyik main clash je..huhh akhirnya dapat juga parking.jauhnya usah cakap lah parking kat mana...Jadi Terpaksa lah jalan..

* - sebelum ke stadium beli dulu baju perak ! warna kuning OO...Harga tak mahal 30 inggit je..
aq wan n azim je beli baju..pastu aq beli benda tiup tu..apa ke nama nya ntah lah...apa lagi tiup lah haha..pastu wan kol fahmi sebab nak mabik tiket...Syukur kami suh fahmi beli awal2 kalau tidak habes kowt..memang penuh siyes.tiket habis..dah ada tiket apa lagi masuk lah..dengan penuh semangat! skor yob skor !!

* - cari tempat untuk duduk..kami duk dekat SILVER STATE ULTRAS perak...duk sini memang best ! bisng nya jgn tgur..haha sebaik ade kosong lagi....

game bermula - tiup wisel pun bermula.aku tgk perak men okey je..banyak serang bagus lah tu..penyokong sorak tanpa henti siap nyanyi lagu anak perak..game pertama perak hanya seri je.0-0 okey lah tu..Masa kedua perak dah kena gol.mula lah perasaan hampa tu ada.aduh aduh...tapi penyokong perak SILVER STATE ULTRAS tetap sokong  dan sorak lagi kuat!!Tapi depa tetap puas hati dengan corak permainan.dalam masa ke 50 minit asa nya lampu limpah terpadam selama 10 minit.saat tu aku cakap memang best dengan ada nya bungaa api yang cantek ahaha kank aq tunjuk(gambar dibawah).penyokong bernyayyi lagi..huhh asa nak ikut je..pastu lampu kembali okey....Akhirnya game pun tamat dengan kedudukan 
0-1.Jadilah daripada kena banyak lagi..GOOD JOB perak.!! cuba tahun depan lagi...okeyy !!

Tamat game - Kali ini penyokong tak balik awal.depa tunggu sampai wisel penamat..Pape pun pemain perak telah menunjukkan persembahan yang terbaik untuk kali ini.Bermula lah era kegemilangan perak untuk tahun depan.doa kan bersama...cuba buat masa era milenium tahun 2000..okey !!

Balik - sebelum balik kami lepak lepak untuk tangkap gambar kat stadium tu....huahua..best !masa balik sebaik je berjalan dengan lancar.alhandullilah juga selamat pergi dan pulang.aku anta lah kawan kawan aku...sampai umah pukul 1 30 pagi..huhhh best best...haha
sampai kelas pun tak pergi pagi tu..bangun lambat....sian cikgu...sory sory....


pic pic 


ini super perak yeahhh  :))

 

~ masa baru sampai huh semngat nie...


GOL perak GOL

~ Tiup kuat kuat lah !

~ yang masa lampu limpah terpadam.cantek kan.


~sorakan tanpa henti..



~ jangan men bunga api hehe


~bulan tu oo semngat cantek lah pic nie..:) 


~ org perak suka tgk bola



~ ini kawasan tempat duduk kami


~ penuhnya


 ~lagi lah :)


~ lampu terpadam 



~apa tengok tengok haa


~menuju puncak yeah...kalah takpa.janjy semangt !haha




TAMAT tahun depan pergi lagi yeahhh  :) perak boleh 




Pandangan?

0 ulasan:

    Popular Posts

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Categories