...Assalamualaikum Selamat datang ke blog ini | baca | share | follow | komen | pandangan | enjoy | thanks for visit | goodbye...

Sunday, June 12, 2011

Jangan Sekali ikut ini Laju !



kadang-kadang aku naik kereta dengan ayah dan abg aku tiba-tiba aku rasa takut ! laju kalau dia bawa kereta atas jalan raya pun laju apatah lagi lebuh raya tapi lebuh  raya takda lah seram sangat kan rilex je..jalan banyak kosong boleh motong-motong lagi.Kalau dekat jalan raya yang satu jalan je takda jalan memotong itu yang aku takut sangat tu..12o-13o km tu tak sah lah..pastu asyik nak memotong je seram tu makin dekat-dekat dengan kereta depan kalau lah kereta depan brek entah lah..bila aku duduk sebelah drive kaki aku pula rasa nak brek je ...haha tapi kadang-kadang  aku pun bila bawa kereta laju juga tapi bila aku bawa aku tak rasa takut pun laju ke apa ke haha....pastu aku selalu bawa gila-gila siapa yang pernah naik ngan aku tu depa paham lah..bawa laju nie kepuasan tau !! aku rasa lah....nikmat membawa tu penting.....daripada bawa slow..geram tau rasa kalau orang di depan slow gila sabar je.....tapi aku bawa kereta pun aku selalu berzikir..ini untuk selamat kan apa yang terjadi..pesan mak aku nie aq ingat !! tak pernah miss....

tapi kena ingat juga jangan bawa laju nanti kemalangan sapa yang susah kan...lagi satu jangan bongkak dan sombong bila memandu okay !!..
renung-renungkan ;)

Pandangan?

1 ulasan:

nina nasaruddin said...

cakap pasal aku drive kelmarin ke ? err

    Popular Posts

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Categories